Utile

Ce este certificatul energetic

certificat energetic

Pe scurt, certificatul energetic (sau c ertificat de performanta energetica) este un document care atesta performanta energetica a unui imobil. Acesta este necesar in momentul instrainarii unui imobil.

Certificatul energetic este intocmit de catre un expert autorizat de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si locuinte, expert denumit si auditor energetic.

Acesta stabileste clasa energetica a imobilului pe o scala de la A la G, A fiind cea mai buna.

Pretul Certificatului Energetic

Pretul unui Certificat de Performanta Energetica variaza fiind influentat de mai multi factori precum suprafata imobilului (mp) sau numarul de camere.

De regula auditorii energetici isi fac grila de preturi in functie de numarul de camere, propietarii de apartamente fiind cei mai desi intalniti clienti.

O grila de preturi pur orientativa de preturi pentru certificat energetic ar fi urmatoarea:

  • garsoniera / apartament 1 camera – 100 lei
  • apartament 2 camere – 150 lei
  • apartament 3 camere – 180 lei
  • apartamente cu 4 sau 5 camere – 200 lei
  • Pentru case, pretul porneste de undeva de la 150 lei in functie de metraj, numar nivele si numar camere

Cat timp dureaza obtinerea certificatului energetic

De regula, certificatul energetic este intocmit de pe o zi pe alta. Tot ce conteaza este rapiditatea auditorului energetic. In cazuri urgente puteti insista sa fie gata chiar in aceeasi zi (unii auditori percep o taxa extra pentru asta). In orice caz, nu ar trebui sa dureze mai mult de 2-3 zile.

Unde poti obtine un certificat energetic

Pentru a obtine un certificat energetic este suficient sa faci o cautare pe google si vei gasi zeci de firme si auditori energetici din orasul tau impreuna cu datele lor de contact.

Olx si celelalt site-uri cunoscute de anunturi sunt deasemenea o platforma unde poti gasi auditori energetici din orasul tau.

Valabilitatea Certificatului Energetic

Certificatul de performanta energetica are o valabilitate de 10 ani. Indicat este sa il obtineti in momentul cand va este necesar.

Daca esti auditor energetic sau reprezinti o firma cu acest obiect de activitate, lasa datele tale de contact si orasul in care iti oferi serviciile la sectiunea de comentarii.

Un comentariu la „Ce este certificatul energetic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *