Credite / finantareNoutati

Nu se mai acorda credite

nu se mai acord credite

Dupa cum va vorbeam in postul anterior, COVID-19 loveste in plin piata imobiliara si economia mondiala in general.

Tocmai am aflat pe surse (foarte credibile) ca acordarea de credite din partea bancilor este oprita. Majoritatea bancilor, cu una sau doua exceptii (si ele refuza 90% din clienti), nu mai ofera credite in acest moment, fapt care va duce la un picaj liber al pietei imobiliare in perioada imediat urmatoare.

Oprirea de acordare a creditelor nu va face decat sa adanceasca criza. Multe afaceri isi vor inchide portile din cauza faptului ca in perioada grea nu sunt sustinute.

Singurele situatii in care se vor mai acorda credite sunt acelea in care se vine cu ipoteci si garantii, dar chiar si asa, doar in situatii speciali si doar clientilor agreati.

Am primit ”pontul” de la o sursa din interior, nu este anuntat nimic oficial inca, dar probabil ca in perioada imediat urmatoare se va face si un anunt oficial in acest sens.

Cine va profita de aceasta situatie?

Foarte probabil nimeni. Din cate observ, pana si micii investitorii sau samsarii imobiliari au devenit reticenti si prefera sa astepte.

Nu doar lipsa de bani din piata si incertitudinea ce planeaza asupra planetei face ca o vanzare imobiliara sa fie greu de realizat in perioada asta, ci si situatia de fapt in care ne aflam. Pana si o simpla vizionare va fi foarte greu de realizat in aceasta perioada.

Consider in continuare totusi ca este o perioada buna pentru achizitii imobiliare si nu pentru vanzari. Daca aveai un imobil la vanzare, inchiriaza-l si asteapta, daca aveai intentia de a cumpara cu cash, mai asteapta o perioada, foloseste evenimentele din ultima vreme in avantajul tau, negociaza la sange si cumpara!

Ai bani cash? Tine-i! Vor fi foarte ”valorosi” in perioada imediat urmatoare! In general daca bancile nu dau drumul banilor sa circule, este bine sa faci si tu acelasi lucru. Desi pare un cerc vicios care nu duce decat catre o criza din ce in ce mai profunda, vorbind dintr-o perspectiva personala, sa tii banii acum, iti va oferi un avantaj in viitorul apropiat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *