NoutatiUtile

Romania este tara cu cei mai multi propietari

romania propietari

Dupa anii grei de comunism, romanii se bucura din plin de dreptul de a detine un imobil, lucru extrem de rar si considerat un privilegiu inainte de 89.

Conform unui studiu de anul trecut, tara noastra are cel mai mare procent de propietari din intreaga Uniune Europeana, 96,7! Acest procent claseaza tara noastra pe primul loc in top la ceva distanta de Croatia cu un procent de 90.5%. Podiumul este completat de Lituania cu 89,7 procente, urmata de Estonia si Letonia 81,8% respectiv 81,5%.

Dupa cum se observa, top 5 este format din tari din fostul bloc comunist, tari unde a fi propietar, ”impamantenit”, face parte din educatia primita, si, dupa parerea mea vor mai trece cateva generatii pana aceasta cultura a propietatii se va schimba.

In celalalt capat al topului se afla una din cele mai puternice tari ale Uniunii Europene, Germania. In Germania doar aproximativ jumatate din populatie detine o propietate (51,4%). Austria si Danemarca au si ele un procent relativ mic de porpietari, 55% si 62,2%.

Daca la propietari suntem primii, in ceea ce priveste chiriasii, suntem clasati pe ultimul loc european cu un procent de doar 3,2%. Evident ca suntem urmati tot de Croatia (9,7%) si Lituania (10,3%).

Tara cu cei mai multi chiriasi in randul populatiei este Germania, unde 48,6% din cetatenii sai stau in chirie, iar Danemarca si Franta sunte alte state membre cu o pondere mare de chiriasi de 37,8% si respectiv 35,6%.

Conform acestei statistici realizate de EUROSTAT (biroul de statistica al Uniunii Europene), 12,3% dintre romani se declara impovarati cu creditul pe multi ani pentru locuinta. AIci ne situam undeva pe la mijlocul clasamentului, Grecii simtindu-se conform statisticii cei mai impovarati, cu aproape 40 de procente.

Urmand o logica simpla in urma acestei statistici, imobiliarele inca prospera in Romania si o vor face si de acum incolo o perioada destul de lunga de timp.

Voi ce parere aveti? Propietar sau chirias? De care parte a baricadei va situati? Raspundeti in comentarii!

Un comentariu la „Romania este tara cu cei mai multi propietari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *